Charli in het hart van Brussel


Charli's bakkerij begon haar avontuur in 2009 in hartje Brussel. Haar doel? Brussel een traditionele Franse kwaliteitsbakkerij aanbieden. Het uiteindelijke doel van Charli's bakkerij is de schakel te zijn tussen u en de Belgische en Franse ambachtelijke producenten.
charli-boulangerie-patisserie-bruxelles

Ons gamma 

Het aanbod in het centrum van Brussel is gebaseerd op bakkerij-, banket- en gebak. Wij werken met het concept van ‘natuurlijkheid’, wat begint met de kwaliteit van de ingrediënten: ‘Label Rouge’ en ‘CRC’ tarwemeel, gethermiseerde karneboter, verse scharreleieren, vers Belgisch fruit of 100 % vruchtenmoes. We gebruiken nooit (of te nimmer) poeders of kunstmatige smaakstoffen.

Tot slot kiezen we voor eenvoudige combinaties: geen vreemde smaakmengelingen, maar gewoon een eenvoudige en authentieke smaak (al onze room wordt elke ochtend gemaakt en nooit van een chemische mix).

  • Tarte passion
  • Tarte tatin
  • Tarte namelaka
  • éclair à la vanille/chocolat/café, 
  • Chou au caramel ou framboise
  • Et bien d'autres.

Ontdek de producten 

Ons brood 

​Wij bij Charli kiezen ervoor om hoofdzakelijk traditionele zuurdesem te gebruiken om u producten te kunnen aanbieden met een natuurlijke smaak, een natuurlijke houdbaarheid en essentiële voedingswaarde. Ons meel bestaat uit 100 % puur biologische of CRC-gemerkte granen en wordt met de molensteen gemalen. In onze broden worden absoluut geen kunstmatige producten gebruikt. 

Het brood bij Charli bestaat enkel uit pure meel, gefilterd water, biologisch Tavira-zout, huisgemaakte zuurdesem … en heel veel werk!

Ontdek de broden

charli-boulangerie-bruxelles-pains
charli-viennoiserie-bruxelles-boulangerie

Ons gebak 

Voor deze producten en zoals met alle andere gebruiken we: ‘Label Rouge’ en ‘CRC’-meel, gethermiseerde karneboter of AOP-boter uit Charentes-Poitou, verse scharreleieren, rietsuiker, biologisch Tavira-zout, verse gist, 100 % pure cacaoboter in onze chocolade, echte biologische Korinthische rozijnen afkomstig van een Grieks familiebedrijfje … en zoals steeds heel veel tijd en werk.

De kwaliteit van onze croissants berust op de fijnste kwaliteit van onze producten, een lange gisting en exclusieve recepten (en de dagelijkse vers 

  • les classiques : pain au chocolat et croissant
  • la croix de savoie
  • le cinnamon roll
  • le kouign amann
  • le croissant aux amandes
  • Le bolus
  • et bien d'autres.

Ontdek het gebak